skip to Main Content

De clientervaringen op deze site zijn geschreven in samenspraak en met toestemming van de client gepubliceerd.

De naam is, uit privacy overwegingen, soms iets afwijkend.

Ervaringen

Eigenlijk wilde ik mijn vriendin de neurofeedbacktraining cadeau geven. Zelf had ik eerder 10 sessies gedaan en daar veel baat bij gehad. Omdat ik op dat moment burnout-achtige klachten had, depressief en niet kon werken besloten we om samen de training te doen. Met het leensysteem van BreinTalent konden we thuis vier weken intensief trainen en dat heeft voor mij goed gewerkt. Ik slaap veel beter en heb echt rust in mijn hoofd. Daarnaast kan ik me veel beter focussen op mijn werk en voel me overdag uitgerust. Het is echt volgens mijn verwachtingen want ik had al andere dingen geprobeerd met wisselend maar geen structureel succes.

k had al een jaar of 6 last van slaapproblemen, concentratieverlies en darmklachten. Op mijn zoektocht naar verlichting van mijn klachten kwam ik via een wederzijdse kennis in contact met BreinTalent voor neuroptimal-trainingen.

Ik heb nu twee series van 6 Breintalent-trainingen achter de rug. Mijn slaapproblemen en overige klachten zijn inmiddels fors verminderd en doordat ik beter slaap heb ik overdag meer energie om mijn zaken goed te kunnen regelen.

Ook voel ik dat ik gemakkelijker en snelle communiceer over mijn verwachtingen en toekomstverwachtingen.

Omdat ik mijn positieve ervaringen graag deel ben ik bovendien een nieuw bedrijf gestart. Speciaal voor mensen met chronische gezondheid klachten “Uw Verzuimregisseur”.

Theo van Neerven

De trainingen van BreinTalent heb ik gevonden via een kennis die goede ervaringen had. Ik heb er mijn licht opgestoken omdat ik een ernstige vorm van tinnitus had. De oorsuizingen waren wisselend, maar soms leek of een straaljager ging opstijgen vlak bij mijn hoofd.

Daardoor had ik moeite om aan iets anders te denken. Het was ook nauwelijks mogelijk om mij te concentreren bij het lezen. Ik heb wel medicijnen gehad tegen een mogelijk oorontsteking maar die hadden geen effect.

Zoals verwacht was de training zeer rustgevend en de oorsuizingen zijn een stuk minder geworden. Het niveau is nu aanvaardbaar en ik kan mij nu bij andere zaken beter concentreren. Dus dat was ook wat ik ervan gehoopt had.

Bij BreinTalent ligt een boek ter inzake van Olav Wagenaar. De titel is “Eerste hulp bij oorsuizen” en het geeft nuttige informatie over tinnitus. Tinnitus komt veel voor en 10 tot 15% van de mensen heeft er ernstig last van.

Dit voorjaar werd ik geconfronteerd met een burn-out. Het was eigenlijk een steeds groter concentratieverlies in mijn werk met allerlei mentale klachten. Dat leidde tot steeds meer slaapproblemen en uiteindelijk trilden zowel mijn armen als mijn benen en ik was erg boos en gefrustreerd.

Nadat ik door mijn directeur bezocht ben, heb ik Fons van der Meulen gebeld en ben bij hem op bezoek gegaan. In dezelfde week heb ik drie trainingen gehad met NeurOptimal. In de weken daarna ben ik iedere week twee of drie keer getraind. Gaandeweg verdwenen mijn klachten en na anderhalve maand waren alle problemen verdwenen. Doordat ik snel kon gaan trainen heb ik ook weinig tijd gemist voor het bedrijf.

De laatste maanden ga ik weer lachend naar mijn werk. Ik heb er weer plezier in en kan me prima concentreren. Ik slaap weer goed en heb mijn leven en mijn werk prima op orde.

Als ik bekijk hoe ik me eerst voelde dan kan ik me nauwelijks voorstellen dat ik zonder NeurOptimal nu zo goed in mijn vel zou zitten. BreinTalent bedankt!

In augustus jl. ben ik geopereerd aan eierstokkanker en in september jl. begonnen met een chemokuur van 6 behandelingen, om de drie weken.

Ik merkte na de eerste chemo dat mijn conditie afnam en ik was erg misselijk. Ook sliep ik veel slechter.

Na de eerste chemo ben ik met NeurOptimal gestart. Door de chemo worden de snelwerkende cellen afgebroken en je spiermassa wordt aangepakt.

Waarschijnlijk ben ik door deze trainingen veel minder ziek geweest. Ik was alleen misselijk maar had verder erg weinig bijwerkingen en bijna geen vermoeidheid. Mijn HB-waarde (ijzer in het bloed) werd hoger in plaats van lager, wat zeer ongebruikelijk is, en mijn nagels zijn niet afgebrokkeld waarvan mijn oncoloog ook versteld stond.

Het slapen gaat beter en tevens komt mijn conditie snel weer terug. Ook kan ik me goed concentreren, waar veel mensen na de chemo problemen mee hebben.

Neuroptimal heeft zeer zeker bijgedragen aan een betere chemo periode. Zelf ben ik rustiger geworden, ook onder deze situatie, omdat ik nauwelijks ziek ben geweest van de chemo.

Toen ik begon met NeurOptimal had ik gewrichtsklachten en af en toe concentratieproblemen. Ook sliep ik slecht en dat ging dan weer ten koste van mijn humeur.

De trainingen waren vooral in het begin een aparte gewaarwording. Ik vond het dan moeilijk om stil te blijven zitten en geconcentreerd te blijven. Mijn gewrichtsklachten en de slaapproblemen zijn inmiddels over en ik hoop dat dat zo blijft. En de concentratie is sterk verbeterd waardoor ik beter luister naar mensen.

Ik schijn ook wat empatischer te zijn dus ik denk dat ik met de Neuroptimal mijn doelen wel bereikt heb.

Ik had vaak last van concentratieverlies en dat wilde nog wel eens leiden tot uitstelgedrag. Hierdoor was ik soms minder effectief in mijn werkzaamheden terwijl ik vroeger het gevoel had dat ik veel meer aan kon zonder dat ik er erg vermoeid van raakte.

Verder had ik niet zoveel verwachtingen van de training. Des te opvallender was het toen ik toch wel belangrijke verbeteringen bemerkte. Al heel snel kon ik meerdere zaken tegelijk behartigen en vervelende klussen waarbij ik voorheen de neiging had om ze vooruit te schuiven, die doe ik nu voortaan meteen. En dat bevalt me eigenlijk prima.

Ook thuis hebben ze het verschil bemerkt, mijn humeur is beter geworden en ik ben minder prikkelbaar. Door de Neuroptimal-training voel ik me een stuk jonger of in ieder geval fitter.

“Lange tijd had ik last van slapeloosheid. Ik kon moeilijk in slaap komen en werd ’s nachts vaak wakker. Op school had ik veel concentratieproblemen. Ik kon niet lang stilzitten en mijn hoofd liep over van gedachten. Daardoor kwam ik nauwelijks aan leren toe.

Onderzoek wees uit dat er sprake was van ADHD. Met deze diagnose echter waren mijn klachten niet opgelost. Het medicijn Ritalin hielp aanvankelijk goed maar na verloop van tijd werd ik steeds emotielozer. Ik herkende mezelf niet meer.

Inmiddels heb ik elf trainingssessies gehad bij BreinTalent. Vooraf was ik nogal sceptisch maar al na de eerste training bemerkte ik een grote verandering. Ik voelde me heel fijn ontspannen en kon al vrij snel goed doorslapen.

Echt bizar, want dat had ik helemaal niet verwacht. Naarmate ik meer trainingen onderging, ging het steeds beter met me. Op school kon ik me beter focussen. Ik kon weer ‘normaal’ leren voor een tentamen, terwijl ik eerst na 10 minuten mijn concentratie kwijt was. Ook het plannen ging beter, was niet meer zo chaotisch in mijn hoofd.

Op de HAVO ben ik destijds blijven zitten, waardoor ik op het VMBO terechtkwam. Ook toen waren mijn cijfers niet erg hoog. In het laatste jaar startte ik echter bij BreinTalent. En inmiddels ben ik geslaagd met twee achten en vijf zevens! Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk dat NeurOptimal echt werkt en zo snel resultaten geeft!

Soms heb ik nog wel klachten maar bij BreinTalent heb ik ook manieren geleerd om hiermee om te gaan. Door praktische oefeningen bijvoorbeeld en door te sporten of door bepaalde muziek te luisteren.”

“Overdag had ik vaak last van migraine, slapeloosheid en vermoeidheid. De migraineaanvallen waren wekelijks, wat veel invloed had op mijn dagelijks functioneren. Omdat ik s’nachts slecht sliep had ik overdag weinig energie om iets te ondernemen. Om wat beter te slapen nam ik ’s avonds melatonine. Nu heb ik een aantal NeurOptimal trainingen gevolgd en voel ik me een stuk beter.

De trainingen hebben mij veel rust gegeven. In het begin was ik direct na een sessie vrij moe, maar al snel daarna voelde ik mij veel energieker. Het uiteindelijke effect op mijn klachten is groot. Ik heb nauwelijks last van migraine gehad de laatste maanden en ik slaap veel beter. Hierdoor voel ik me overdag vitaler en kan ik meer activiteiten ondernemen.”

Back To Top