Voor betere prestaties in sport
Img 20190412 154719694 1

Hoe werkt BreinTalent?

Het programma van BreinTalent is gericht op het verbeteren van het dagelijks functioneren van de hersenen. In eerste instantie zorgt het voor meer rust in je hoofd.

Geavanceerd programma

BreinTalent gebruikt de nieuwste versie geavanceerde software, NeurOptimal®, ontwikkeld in Canada door het Zengar Instituut. Ontspannen, vanuit een relaxstoel, luister je naar muziek en kijk je naar beelden. De sensoren, op je hoofd, meten de EEG-signalen van je hersenen. Zodra EEG-signalen ongewoon patroon volgen, treden nauwelijks waarneembare onderbrekingen (de feedback) in de muziek op. Er wordt op een breed spectrum van hersenfrequenties gemeten, 256 keer per seconde. De feedback vertelt je hersenen wat ze doen, niet hoe ze het anders moeten doen. Dit zorgt er voor dat je hersenen leren om zichzelf te reorganiseren. Dit gaat onbewust en heeft geen bijwerkingen.

Intake en training

Voordat je met de training start leg ik uit wat neurofeedback is, hoe de sessies verlopen, wat je ervan mag verwachten en vul je een checklist in. De eerste sessie duurt inclusief intake 60 tot 75 minuten. De vervolgsessies circa 45 minuten. Je mag zelf bepalen hoe frequent je de sessies wil volgen.

Trainingsduur
Eerdere ervaringen laten zien dat na 10-20 sessies duidelijke veranderingen zijn op te merken. De eerste verbeteringen, zoals meer rust, ontspanning, helderder denken en beter slapen, kunnen al optreden na een paar sessies. Na 10 sessies kan je ook al belangrijke verschillen ervaren. Ik begeleid je tijdens de training met adviezen, tips of thuisoefeningen.

Evaluatie

Als de training is afgerond evalueren we je ervaringen en eventuele vervolg en ontvang je ook een evaluatie per E-mail.